keskiviikko 30. syyskuuta 2009

Avaus

Ensimmäinen kirjoitus.

Blogin tarkoitus on ylläpitää pääosin itseäni varten infoa markkinoista sekä tallentaa omat tietoni.

Pitkän jänteen sijoituksissa 40-50% varoista on suoraan venäläisissä osakkeissa, Gazprom, Lukoil, OGK-2, Evraz, Sberbank. Suomalaisista osakkeista Talvivaara.

Keskipitkälle aikavälille käytän kehittämääni makrotreidausmallia, joka pohjautuu teknisten indikaattoreiden käyttöön ja tätä kautta rakennettuun matemaattiseen malliin. Keskipitkän aikavälillä tarkoitan 1-10 viikkoa. Sijoituskohteina ovat rahastot tai vipu-ETF:t. Yleensä haen vähintään 2-kertaista vipua ja käytän sekä long- että short-positioita.

Päivätason treidauksessa käytän DAX-warrantteja ja positiot voivat myös olla long tai short.

Ohessa tämän hetken positiot keskipitkälle aikavälille.

Uutena positiona Taiwan.

Positiot ovat tällä hetkellä pääosin kehittyville markkinoille, länsimarkkinoiden osalta seuraan tilannetta ja odotan seuraavia signaaleja.

Signaali voi tulla tämän viikon tärkeimpien tilastojulkaisujen jälkeen.

Spekulatiivisina sijoituksina öljy ja kulta, joista myöhemmin lisää.

Mielenkiintoinen artikkeli Brasiliasta ja öljystä.

Käytetty viikkoseurantamalli pohjautuu ns. volatility squeeziin ja break outiin eli malli seuraa volatiliteetin kehittymistä. Seurantasignaali tulee lyhyen jänteen volatiliteetin laskiessa verrattuna pidemmän jänteen tasoon. Tällöin markkinat keräävät voimaa seuraavaan liikkeeseen, joka voi olla ylös tai alas. Hinnan rikkoessa volatiliteettiputken lähden sijoitukseen mukaan ja pyrin olemaan niin kauan mukana kuin momentumia riittää. Long ja short -signaaleille on omat laskelmat sisään- ja ulosmenolle.

Tilastojen julkaisuun kalenteri.