torstai 16. syyskuuta 2010

Dax 15.9.2010

Daxilla lisää uusia huippuja


Dax päätyi aavistuksen negatiivisella edellisen päivän lopetukseen verrattuna. Indeksin sisältä BMW, Volkswagen sekä Fresenius tekivät uudet 52-viikon huiput. Viimeisten 5 päivän aikana indeksin osakkeet ovat tehneet paljon uusia huippuja. 13.9. nähtiin jopa 7 kappaletta uusia huippuja. Näin vahva tuki antaisi aihetta myös itse indeksille tehdä vielä uudet 52-viikon huiput.

Muuten dax on treidannut rangessa eikä vielä ole onnistunut rikkomaan 6300 vastusta. Stochastics on jo korkealla ja uusien mahdollisten huippujen jälkeen nähtäneen pieni voittojen kotiuttaminen.












Daxin sykli näytti ylös 31.8. ja vielä on nousumahdollisuutta. Indikaattori voisi nousta tästä vielä 40-50% tasoille, jolloin indeksilläkin olisi vielä 2-5% nousumahdollisuutta.












Daxin kysyntä on ollut isompaa kuin tarjonta. Tai ainakin suhde on ollut kasvussa. Vielä ollaan kuitenkin negatiivisella puolella. Jos tässä päästään positiiviselle puolelle, niin indeksi voi nousta vielä yllättävänkin paljon.













Tähän väliin muutama hyvä makrodatan julkaisu antaisi vielä hyvää nostetta. 16.9. näkymissä mennään todennäköisesti hieman isommalla liikkeellä kuin aikaisempina päivinä. Range liikkunee jossain 6170 - 6303 välillä. Rajojen rikkoutuminen yläpuolelta on todennäköisempää.