torstai 16. syyskuuta 2010

USA sentimentti 15.9.2010

Sentimentti vielä varovaisen positiivinen


Jenkeissä nähtiin eilen nousua. Vaikka Nasdaq nousikin isommin kuin muut indeksit, defensiiviset sektorit eli kuluttajahyödykkeet ja terveydenhoito vetivät ylös. Eli pientä varovaisuutta ilmassa.








Nysessä nousu jatkui ja uusia 52-viikon huippuja syntyi. Uusien 52-viikon pohjien määrä ei enää ole ollut kasvussa kesän jälkeen, joten laajempaa kotiutusta ei ole havaittavissa.

















Tick-tasot pysyivät korkealla eli ostolaidalla ollaan edelleen herkempiä kuin myyntilaidalla.












Volatiliteetin aikarakenne on pysynyt jo pitkään nousevana eli lyhyellä jänteellä ei nähdä tarvetta suojautua isommalle markkinalaskulle niin voimakkaasti kuin pidemmällä jänteellä. Itse Vix-indeksi on myös ollut laskussa kesästä alkaen eli optimismia on ollut ilmassa.

















Commitment of Traders -data näyttää, että SP500 fuuturimarkkinoilla isot spekulantit (alakuvan alagraafin vihreä käyrä) ennakoivat oikein kesällä alkaneen kurssinousun. Isot spekulantit kasvattivat kesällä netto-long-positioita ja ovat nyt keventäneet positioitaan. Rahastot ja instituutiot (sininen) - jotka ovat useimmiten ns. trend followereita - ovat kasvattaneet long-positioitaan nousun aikana. Pienet spekulantit ovat kujalla ja eivät ole tienneet mitä tehdä.
















Yleiskuva on varovaisen positiivinen. Instituutiot näyttävät uskovan enemmän nousuun kuin laskuun.