keskiviikko 3. elokuuta 2011

Dax 3.8.2011

Paniikki

Dax on viime päivinä ollut todella pahassa ylimyyntitilassa. Ostajia ei käytännössä ole ollut ollenkaan ja indeksikin on siitä hyvästä tullut reippaasti huipuistaan alas.

Daxin 30:sta osakkeesta suurin osa (yli 80%) treidaa 20 päivän pohjissaan. Oheisesta kuviosta selviää, että tällaiset poikkeusmyynnit voivat olla lyhyen jänteen pohjia eli mahdollista rekyyliä odotellessa.











Myös Trader's Index näyttää isoa, mutta ei poikkeuksellista, volyymia myynnin puolella.











Accumulation/Distribution on laskettu volyymi-pohjainen indikaattori, joka mittaa kumulatiivista rahavirtaa myynnin/oston puolelta jokaisen osakkeen kohdalta erikseen. A/D-indikaattori "paljastaa" paniikinomaisen myynnin. Tilanne näyttää tämän osalta myös siltä, että mikäli tilanne "normalisoituu", voimme nähdä rajun (lyhytaikaisen) nousun.











Yksittäisten osakkeiden osalta ollaan kuitenkin vielä tasapainossa, eli 15 osaketta treidaa paremmin kuin itse indeksi ja 15 huonommin. Tämän perusteella voidaan todeta, että tämän lyhyen (1-3 kk) aikavälin laskusta on suuri osa jo takana ainakin historiaansa verrattuna. Lyhyen jänteen pohjat löytyvät silloin, kun vielä yksittäisiä osakkeita painetaan rajusti ja indeksi laskee tämän seurauksena, mutta samaan aikaan enemmistö indeksin osakkeista kehittyy suotuisammin kuin itse indeksi. Tällaisia tilanteita ovat alla olevan kuvion violetin käppyrän yläpiikit. Noita hetkiä voi verrata sinisellä piirrettyyn indeksikäppyrään.











Yhteenvetona varovaisuutta short-puolella ja long-signaalia odotellessa.