maanantai 8. elokuuta 2011

Dax 5.8.2011 isolla volyymilla ja pieni tukitaso laskulle löytyi

Alhaisemmat osakehinnat kiinnostavat sijoittajia, koska volyymi kasvoi selvästi viikon loppua kohden. Perjantaina volyymi oli suurinta ja lasku pysähtyi.
Aikaisemmin mainitsin, että volyymi-indeksi ei ole vielä tehnyt uusia pohjia. No, nyt teki ja samalla vahvisti siis nämä hintojen pohjat.
 McClellan Indikaattori putosi alhaisimmalle tasolleen miesmuistiin...
Koska TRIN kääntyi positiiviseksi, uskon että ostajat ovat hieman heränneet. Kurssilasku vaikeutuu, ja todennäköisemmin näemme pienen nousun.
 Volyymipohjainen accumulation/distribution, joka on laskettu yksittäisten osakkeiden volyymien pohjalta, nousi myös positiiviselle puolelle, mikä ennakoisi nousurekyyliä.
Dax kysynnän ja tarjonnan mukaan, myyjät ovat nostaneet tarjontakäyrän (punainen) jo kestämättömälle korkeudelle. Nousurekyyliä odotellessa...
Huomattavan nopeasti jo 9 Daxin osaketta 30:stä teki uudet 52 viikon pohjalukemat viime perjantaina. Kuten alla olevasta kuviosta voi huomata, edellisiä kertoja kuin näin kävi, oli 28.1.2008, 23.7.2008 ja Lehmannin romahduksen aikaan lokakuussa 2008. Jopa 2009 alkuvuoden kapitulaatio ja paniikkimyynnin aikana indeksin ollessa alimmalla tasollaan, ei ollut näin paljon 52 viikon pohjalukemia