torstai 13. lokakuuta 2011

Dax sentimentti ja tekninen analyysi viikko 41

Dax ylhäällä kuten odotettua

Osakemarkkina on noussut  odotusten mukaisesti. Nousun merkit ovat olleet nähtävillä hyvin vahvasti viimeisten viikkojen aikana. 
Daxin ylimyynti ja - osto -indikaattori näyttää selvästi alla olevassa kuviossa kuinka myynnit ovat vähentyneet dramaattisesti. Samaan aikaan ostokäppyrä on lähtenyt nousuun. Inertia (eli ns. vetovoima) näiden välillä toimii edelleen kuten ennenkin ja on selvää, että osto- ja myyntitasot tulevat kohtaamaan ns. tasapainossa. Tämän myötä on selvää, että indeksi käy tekemässä vielä korkeammat huiput. Tämän lisäksi kausiluonteisuus on härkien puolella loppuvuoden aikana. 
Alla oleva graafi näyttää yksittäisten osakkeiden viimeisen 20 päivän kehityksen suhteessa indeksiin. Kuten on nähtävissä, lyhyen jänteen markkinapohjilla usempi ja useampi osake pärjää paremmin kuin itse indeksi. Tällä hetkellä tuo suhde on laskussa ja todennäköisesti tullee 30% tasoille ennen kuin Dax alkaa tekemään lyhyen jänteen huippuaan.
Markkina näyttää loppujen lopuksi toimivan kuten ennenkin, koska indikaattoritkin näyttävät liikkuvan odotettuihin suuntiin.