keskiviikko 12. toukokuuta 2010

Put-näkymä testauksessa

Jos ottaa "tyynyjä" tai swingejä, niin eihän niitä heti siitä knockin vierestä oteta.

Nyt on vaan pakko hieman kontrata tähän saumaan, jos laskee että viimeisen 20 vuoden aikana yli 8% viikkonousuja on ollut 9 kpl. Yleensä tällaisen euforian jälkeen seuraa jonkinlainen krapula. Yli 8% nousuviikon jälkeen on tilastollisesti noustu seuraavalla viikolla vain 25% ja nousun keskiarvo -1,29%. Jos ajatellaan että viikon huiput ovat tässä, niin seuraavan viikon pohjat ovat keskimäärin löytynyeet -5% alemmalta tasolta. Perustuu siis vain tuohon 9 havaintoon. Jos 8% rajaa lasketaan alaspäin, niin päästään jo tilastollisesti merkittävimpiin havaintoihin ja myös nämä tukevat tuota samaa näkemystä seuraavalle viikolle.

Dax on yliperformoinut jenkkeihin (sp500) verrattuna tällä viikolla jo melkein 3,5%. Tämähän näkyi esim. tänään siten, että Dax ei enää lähtenyt merkittävään nousuun Jenkkien vetämänä vaikka yleensä näin käy. Eli saa tulla todella hyviä uutisia rapakon takaa, koska jenkeillä on kuitenkin tuo 3,5% kirittävää.

Vanha sanontahan menee: "No news is good news" ja sijoittajapuolellahan tämä käännetään toisin päin eli: "Good news is no news".

Lisää päivityksiä tuonnempana.