keskiviikko 26. toukokuuta 2010

USA sentimentti 25.5.2010

Bullish hammer


S&P500 pinnisti aavistuksen plussan puolelle, muut indeksit jäivät edellisiin close-tasoihin verrattuna punaiselle vaikka nousu oli määrätietoista. Päiväkuvioksi muodostui bullish hammer joka on yleensä indikoinut trendikäännettä. Katsotaan tuleeko käänne vai rakennellaanko tässä bull trapia. Nousuvolyymi oli isompaa kuin edellisen päivän laskuvolyymi, mikä tukee kontraavaa näkemystä.









Volatiliteetin aikarakenne levisi laskevasta muodosta vaakatasoon eli markkinoilla ei välttämättä kuitenkaan ole odotuksia suunnasta...













...toisaalta flat volatiliteetin aikarakenne (= vix-vxv suhde 1) on edeltänyt käyrän kääntymistä nousevaksi ja osakekursseille nousua.














Osakeputien määrä väheni huipuistaan eli pohjat voi olla nähty.












Consumer discretionary eli ylellisyyshyödykkeiden sektori nousi eilen kun taas staples eli välttämättömyyshyödykkeiden sektori tuli alas ja tämä taas on ennakoinut riskinottohalujen lisääntymistä...













...myös Nasdaq vs. SP500 volyymivertailu näyttää riskinottohalukkuuden kasvua. Vihreä (osto) yliperformoi punaista (myynti), joten rekyylin mahdollisuutta ei voi poissulkea. Tokihan tilanteet voivat muuttua päivässä.












Nyt eletään mielenkiintoisia aikoja. Psykologia näyttelee isoa roolia ja seurataan tilannetta tuleeko aito rekyyli vai bull trap.