sunnuntai 2. toukokuuta 2010

DAX sentimentti 30.4.2010

Daxilla laskupainetta ja yliperformointia laskussa

Vihdoinkin Daxilla nähtiin pientä "ylituottoa" jenkkeihin verrattuna. Vaikka indeksi closasi viikkotasolla alamäkeen -1,98%, niin esim. SP500 lasketteli -2,51%. Dax on ollut moniviikkoisessa aliperformointitilassa Jenkkeihin nähden ja nyt voi olla että tilannetta korjataan takaisinpäin.

SP500 indeksiin verrattuna Dax kävi jo siirtämässä hintakanavaa alaspäin. Jos jatkossakin pysytään keskitason alapuolella, niin alarajaa siirrettäneen vielä lisää.












Kysyntä- ja tarjontakäyrät ovat kovin kaukana toisistaan ja odotan epävarman (mahdollisen laskun) jatkuvan ainakin niin kuin käyrät pääsevät koskettamaan toisiaan ja mahdollisesti leikkaavat.












Eniten itseäni häiritsee volyymin isompi suuntautuminen laskun suuntaan. Trendi on ollut tämän suuntainen volyymin osalta jo viime lokakuusta lähtien. Volyymi A/D tekee uusia pohjia ja alempia huippuja, mikä rakentaa valtavaa divergenssiä ja ei vahvista indeksin uusia huippuja. Katsotaan kumpi on ennen pitkää väärässä, volyymi vai hinta.












Viime aikojen notkahduksissa pitkät liukuvat keskiarvot ovat onnistuneet toimimaan tukitasoina. 6035 tasolle tulee tällä hetkellä 50 päivän liukuva ja seuraava taso olisi 5900, josta löytyy 100 päivän liukuva. Eli noista saadaan hyvät tavoitteet laskun jatkumiseen.