keskiviikko 4. elokuuta 2010

Dax päivitys 4.8.2010

Nousussa


Vaikka yksi Hindenburgin signaalin varoitus saatiinkiin, niin näitä varoituksia pitäisi tulla lisää jotta nousun jatkuminen olisi uhattu. Markkinat hinnoittelivat (ja lehdet kirjoittelivat) kesällä jo uudesta (varmasta) taantumaasta ja Eurooppaa uhkaavasta pankkikriisistä vaikka (USA) taantumasta ei vielä ole mitään varmuutta tai havaintoa. Erilaiset ennakoiviin indikaattoreihin perustuvat ekonometriset mallit eivät vielä anna todennäköisyyksiä jenkkien taantumalle. Tässä yksi hyvä lähde Rotterdamin yliopiston ekonometriseltä laitokselta:

- "Probabilities not pointing to a double dip recession"

Dax saavutti myös vuoden 2010 korkeimman tason 4.8. ja tästä olisi luentavaa vielä mennä hieman ylöspäin.

Trendi-indikaattorin nimi on vaihdettu sykli-indikaattoriksi. Syklissä mennään nyt 40% vaiheilla ja yleensä indikaattori on kohonnut 50-70% tienoilla. Tässä asetelmassa nousuvaraa olisi n. 2-5% ja jos tämä sykli jatkuu 70% asti niin jopa 10% ennen seuraavaa dippiä ja hyvää ostopaikkaa.












Eli tämän perusteella nousun jatkumiselle isommat todennäköisyydet kuin laskulle.

6400 on tärkeä vastustaso ja 61,8% Fibonacci löytyy siitä läheltä myös. Tuon tason ylitys antaisi aeimmin mainitun 10% nousumahdollisuuden 7000 tienoille. Muutenkin trendi näyttää edelleen ylöspäin.












Myös globaali markkina ja positiivinen sentimentti tukee Daxin nousua. Kaikki indeksit USA:ta lukuunottamatta ovat tehneet higher-low jo toukokuusta alkaen Daxin tahdissa. Eihän tämä mitään rakettitiedettä ole ja vaikka uhkakuvia löytyykin, niin asioihin pitää suhtautua riittävän yksinkertaisesti eli noudatetaan vanhoja sanontoja olla miettimättä liikaa.