keskiviikko 4. elokuuta 2010

USA päivitys 4.8.2010

Jenkit varovaisen positiivisia



USA:n osakemarkkina on viime aikoina ollut ihmeellisen varovaista hissuttelua muuhun maailmaan verrattuna. Riskinottohalujahan pitäisi löytyä, koska korot ovat alhaalla ja tuottovaihtoehdot ovat vähissä . Osakkeet ovat taas hinnoiltaan edullisia bondeihin verrattuna. Bondimarkkinoilla on nähty kesällä nousua mm. kehittyvien markkinoiden korkopuolella sijoittajien etsiessä uusia turvasatamia ja uusia hajautusvaihtoehtoja.

Sektorirotaatiossa sektorit (teknologia vs. blue chip, ylellisyyshyödyke vs. välttämättömyyshyödyke jne.) ovat jälleen lähteneet vetämään nousua eli riskinottohalua alkaa taas löytymään.

Nysen kuva

















Volatiliteetin kehitys on ollut maltillista. Vix on pysytellyt 20 yläpuolella ja aikarakenne käyrä on nouseva eli lyhyellä jänteellä ei nähdä isoa tarvetta suojautua laskulta. Aikarakenne käyrän on mahdollista vielä tulla alas ja vix-vxv:n suhde 0,8 on mahdollista ennen kuin kääntyy taas nousuun ja osakkeille myyntipainetta.

















Tick-tasot ovat myös olleet korkealla ja liukuva keskiarvo nousussa eli ostolaita siirtyy herkemmin ylöspäin kuin myyntilaita alas.













Yhteenveto: positiivinen näkymä (eli odotellaan taas seuraavia notkahduksen merkkejä, nyt niitä ei vielä näy).