torstai 17. kesäkuuta 2010

Dax 17.6.2010 volyymi ja trendi

Daxille vielä nousuvaraa


Daxilla on viime aikoina ollut varovaista nousua, mutta volyymi on kuitenkin ollut nousevien osakkeiden takana. Tämä tarkoittaa sitä, että laskun aikaansaaminen vaatii koko ajan isompaa ja isompaa volyymia. Eli TRIN on jo selkeästi positiivinen.













Daxin volyymi accumulation/distribution myös vahvistaa nousun "terveyden".













Kysyntä ja tarjonta ovat kohta "tasapainopisteessään" eli valmiita leikkaamaan ainakin hetkellisesti. Merkkasin kuvioon sinisellä aikaisemmat vastaavat hetket. Leikkauspisteessä voi olla pientä epätasaisuutta, mutta ainakin toistaiseksi en näkisi mitään syytä miksi indeksi ei voisi jatkaa nousua vielä hetken.












Oheinen trendi-/syklimalli perustuu osittain kysynnän ja tarjonnan yli- ja aliarvostuksiin ja tällä hetkellä ollaan vielä nollatason alapuolella. Jos tästä käännytään alas, niin on aihetta odottaa jopa isompaa notkahdusta. Jos nousu jatkuu, niin seurataan tuleeko seuraavassa käänteessä uudet huiput vai jäädäänkö edellisen alle. Jos jäädään alle, niin tämä myös indikoi mahdollisen isomman laskutrendin alkua.












Tällä hetkellä lyhyellä jänteellä eletään vielä noususykliä. Taas jälleen kerran liian moni alkoi odottamaan isompaa laskua ja harvemmin asiat toteutuvat kuten kaikki odottavat. Muutenhan jokainen meistä olisi miljonääri. Mennään varovaisesti ylöspäin ja itse jatkan edelleen long-positioilla niin kauan kunnes sentimentti vaihtuu laskevaksi.