torstai 17. kesäkuuta 2010

USA 17.6.2010

Nousu jatkui


Nousua nähtiin vaikka tänään oltiinkin varovaisemmalla linjalla. Eniten treidattua etf:ää SPY:tä myytiin 1,027 miljardilla ja ostettiin 1,101 miljardilla ja volyymikin palasi taas normitasoille. Huomennahan volyymi kasvaa luonnollisesti optioiden erääntymispäivänä ja triple witching day voi vielä yllättää eli raju nousu tai lasku on mahdollista.

Nysessä nähtiin uusia huippuja ja McClellan oskillaattori on jo positiivisen puolella eli näyttää trendiä ylös.

















Volatiliteetin aikarakenne jatkoi myös aikaisempaa odotettua suuntaansa eli sijoittajat alkavat kohta unohtamaan lyhyen jänteen suojaukset. Kohta aletaan taas saavuttamaan ylioptimismin tasoja ja siitähän onkin taas hyvä lähteä odottamaan uutta notkahdusta. Tietysti on mahdollista että ylioptimismi jatkuu pitkäänkin, mutta ainakin laskeva trendiviiva pitää ensin katkaista ennenkuin kurssit lähtevät alas.

















Tick-tasojen nousu suhteessa Trin-arvoon on jo noussut ylös eli paras ostopaikka meni jo. Nyt odotellaan milloin nousu loppuu.














Edelleenkin liian moni odottaa laskua ja myyntioptioiden ostajia on hieman liikaa liikkeellä, jotta lähiaikoina saataisiin isompaa laskua aikaiseksi. Tässä otetaan tosin aika rankka näkemys ja testataan tämän näkemyksen toimivuus. Normaalisti put-call-ration tässä suhdanteessa ollaan vasta oltu siellä äärimmäisessä lyhyen jänteen pohjassa eli tämä antaisi mahdollisuuksia kurssinousun jatkumiselle.

















Näiden näkymien valossa en näkisi vielä syytä miksi nousu ei voisi jatkua. Shorttaajat pitää ensin saada pelistä pois ja puttaajat hieman varovaisemmaksi ennen kuin päästään taas mahdolliseen uuteen laskuun.