tiistai 30. maaliskuuta 2010

Usa 30.3.2010

Tänään näimme hieman enemmän liikettä SP500:ssa, kuten eilen ennakoin. Eilinen liike oli 7,14 pistettä ja tänään nähtiin jopa(!) 8,9 pisteen high-low eli 25% kasvua. Päivä päätettiin melkein samoille tasoille mistä aloitettiin ja hieno doji-kynttilä jäi tästä muistoksi. Tämmöinenhän voisi tietysti ennakoida trendikäännettä, mutta ainakin nousun heikkous on nähtävissä. Viime aikoina myös insituutiot ovat lisänneet myyntejään suhteessa ostoihin eli näiltä tasoilta ei osteta uutta tavaraa ennen q1 tuloksia. Dow Jones vetämänä mennään kuitenkin ylös ja tavoiteellaan maagista 11 000 pisteen rajaa. Numero 11 on muuten yksi alkuluvuista ja ainakin jotkut numerologit voivat tästä saada jotain kicksejä (myös numerot 2, 3 ja 7 ovat alkulukuja ja näistähän Fibonacci-luvutkin ovat johdettavissa). Eli SP500:n päivä päätettiin siis mielenkiintoiseen alkulukujen numeroon 1173,27. :-)

1) Tick-tasoilla ei ole saatu sellaista liikettä vielä aikaiseksi, jota olen odottanut. Tänään oli taas loppujen lopuksi kohtuullisen rauhallinen päivä. Viimeistään siinä vaiheessa, kun/jos Tick-kuvio EMA10 (vihreä) leikkaa 0-tason alle, voin odottaa isompaa(?) notkahdusta.












2) Vix laski tänään aikaisemmista arvoista vaikka päivän sisäinen liike olikin eilistä isompaa. Niin kauan kuin vix:vxv-suhde pysyy alle 1, ovat sijoittajat sijoittajat lyhyellä tähtäimellä varomattomia ja ylioptimistisia verrattuna vähän pidempään näkymään.














3) Osto- ja myyntioptioiden suhteissa on tapahtunut pientä liikehdintää koko ajan ylöspäin eli saavutettuja voittoja halutaan suojata koko ajan hieman enemmän ja enemmän.












Robottien algoritmit ovat viimeisen 2 päivän aikana pitäneet yllä 1170 tasoa. Tuon tason kohdalla ja alla volyymit ja ostot ovat kasvaneet.