maanantai 29. maaliskuuta 2010

USAn sentimentti 29.3.2010

Jenkeissä perinteinen maanantain nousupäivä. Maanantain nousupäivät alkavat jo hieman tympimään. Viime syksystä lähtien 80% maanantaista (tai viikon ensimmäisistä arkipäivistä) on ollut nousupäiviä. Sentimentti pysyi yliostetun puolella. Edelleen noin 90% Sp500 ja Nasdaqin osakkeista treidaa 50 päivän liukuvan keskiarvon yläpuolella.

Päivä sinänsä oli melko tylsä, isolla gapilla ylös ja sivusuuntaista treidausta putken sisällä. Näimme Sp500 että Vix:n high-low tulevan alas perjantain lukemista. Yleensä tämä on ennakoinut seuraavalle päivälle isompaa liikettä.

1) Tick-lukemat nousivat hieman eli karhut hellittivät.












2) Lyhyen jänteen VIX laski, mutta myös pidemmän jänteen VXV laski. Volatiliteetin aikarakenne on kuitenkin pysynyt ylöspäin suuntautuvana eli odotus on edelleen volatiliteetin nousuun ja suhdeluvun korjautumiseen 1:1.














3) Osakkeiden put-call-suhteessa ei tapahtunut isoa liikettä. Suhteellisen alhaisella tasolla pysytään vielä, mutta odotus olisi saada tähän nousua.












Huomioitavaa:

- Jos huomenna Sp500 päivä päätyy 1172 tai alle, niin MACD antaa myyntisignaalin.
- Nasdaq näytti MACD:llä myyntisignaalin 26.3.
- Pienyhtiöiden kehitystä mittaavalla Russell2000-indeksillä MACD leikkasi myynnin puolelle 25.3.

- Raaka-ainesektorista kulta antoi MACD:llä myynnin 22.3., öljy 24.3., maakaasu 18.2. sekä maataloushyödykkeet 25.3.

- Bovespa antoi MACD:n myyntisingaali 23.3. ja Hang Seng 24.3.

- Myös viikkotasolla mitattuna raaka-ainesektori sekä BRIC-maat + Korea, Turkki, Taiwan ja Malesia ovat myyntipuolella.

Raaka-ainesektorin heikkeneminen johtuu osaltaa dollarin vahvistumisesta, mutta jollain tapaa raaka-ainesektori ja Kiina/Brasilia ovat yrittäneet vetää alaspäin. Saa nähdä leviääkö tämä muualle, mutta itse en enää tässä vaiheessa kasvattaisi long-positioita.