lauantai 27. maaliskuuta 2010

Rapakon takana vauhti hyytynyt

Odotan mielenkiinnolla ensi viikkoa ja ensi kuukautta, että mitä tapahtuu. Usa:ssa sentimentti hyytyi hieman ja ilmassa on joitain merkkejä mahdollisesta pienestä notkahduksesta tai sivusuuntaisesta liikkeestä. Merkit eivät kuitenkaan vielä riitä. Yliostotila on jatkunut jo jonkin aikaa ja tämä ei vielä riitä.

1) Tick-data näyttää edelleen heikkouden merkkejä.












2) Volatiliteetti rauhoittui hieman, mutta edelleen on painetta Vix:n nousulle. Eli pidempiaikainen volatiliteetti on vielä lyhyempää volatiliteettia korkeammalla.














3) Osakkeiden put-call suhde otti vähän takaisinpäin ja lasku antaa vieläkin odottaa. Eli aivan niin aggressiivisesti ei enää suojata positioita. Seuraan osakkeiden put-call suhdetta, koska tämä on suhdanneherkempi indikaattori kuin kokonaismäärän seuranta. Indeksi-putien kysyntä tosin kasvoi perjantaina ja kokonais put-call suhde päätyi closeen 0,92.












4) Kun tarkastellaan kokonaisuutta, niin Nasdaqin osakkeista 90% treidaa 50-päivän liukuvan yläpuolella ja SP500 osakkeista 87% eli melkoisen yliostettu tilanne.

Koko nousu maaliskuun pohjilta on ollut kova ja riskinotto on lisääntynyt koko ajan. Vertailtaessa USA:n indeksejä, huomataan myös että Nasdaqin indeksi (vihreä) johtanut nousua viime aikoina, samoin pienyhtiöt (ruskea). Nasdaqilla riittäisi +6% nousu niin laskua edeltänyt huippu ylittyy! Pienten firmojen Russell2000 -indeksille riittäisi +12,5% nousu jotta ollaan edeltäneen huipun tasoilla. Isot ja turvalliset yhtiöt eivät tällä hetkellä selvästikään kiinnosta sijoittajia vaan tuottoa pitää tulla. Ja paljon. Jos historiaa miettii, niin tässä vaiheessa ahneus tuntuu olevan kasvussa ja tämähän on aina ollut hieman vaarallinen merkki.








Pienellä huumorilla ja puolivakavasti voidaan todeta, että ahneus on ollut kasvussa jo 2009 vuoden kesästä lähtien mikäli Google Trendsin hakujen määrän kasvuun on uskomista.

http://www.google.com/trends?q=greed