keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

USAn sentimentti

Tänään näimme ensimmäisiä pieniä nousun katkeamisen merkkejä. Nyse tick droppasi pahimmillaan päivän aikana jo -1000. Eli käytännössä päivän aikana kaikista Nysen yhteenlasketuista nousijoista ja laskijoista 1000 kpl tickasi enemmän alaspäin. Päivä päätyi -150 ja 10 päivän EMA indikoi 300 rajapyykin leikkausta ja tämä katkaisisi nousuputken.













VIX:n ja VXV:n suhde kääntyi nousuun eli lyhyellä tähtäimellä volatiliteetti nousi suhteessa pitkän jänteen volatiliteettin. Olihan tämä jo kestämättömällä tasollakin. Mean reversion alkaa toteutumaan. Tästä kun vielä MACD vahvistaa volatiliteetin nousun, niin saataisiin yksi signaali lisää mahdollisen laskun toteutumiseen.















Ensimmäinen signaali mahdollisesta laajemmasta kurssilaskusta oli tämänpäiväinen put-call-suhteen nousu. Myyntioptioiden määrä oli vielä viikko sitten alhainen suhteessa osto-optioihin eli positioiden suojauksille ei nähty isompaa tarvetta. Historiallisesti eletään lyhyen jänteen huipputasoa kun määrä on lähtenyt kasvuun ja 10 päivän EMA leikannut alhaalta rajatason.













CBOE:n intradataa katsomalla Puttaajien määrä kasvoi loppupäivää kohden selkeästi.