tiistai 20. huhtikuuta 2010

Maantieteelliset erot

USA:n pörssit nousevat ja nousevat


Jos sijoittajat uskovat maailman talouden nousuun, niin tuntuisi järkeenkäyvältä, että riskinottohalukkuus kehittyvien markkinoiden suhteen kasvaisi. Eli sinne sijoitetaan missä nähdään kovin nousupotentiaali. Nopeasti ajatellen voisi kuvitella, että kehittyvät markkinat olisivat tällä hetkellä kovassa vedossa. Kuitenkin jos tarkastellaan viimeisen 6 kuukauden ajalta indeksin kehityksiä, niin USA:n pörssi yllättäen onkin ollut se kovin nousija.

Jenkkien tekno-osakkeet (IXIC) 6 kk ja +15%, isot teollisuusfirmat (DJI) +10%, Saksassa (GDAXI) ja Brasiliassa (BVSP) on jääty reiluun +5%. Intia (BSESN) on +1% ja Kiinan (HSI) kehitys on jopa -5%.

Huhtikuun alusta kaikki muut paitsi Jenkki-indeksit ovat epäonnistuneet useammin uusien korkeimpien tasojen saavutamisessa. Tilanne vaikuttaa vähän heikolta ja USA:n yhden miehen showlta. Seurataan tilannetta josko USA:n pörssi liidaa muuta mailmaa vai onko vai onko tässä jo divergenssiä ja ennustetta mahdolliselle korjausliikkeelle.










Viime aikaista globaalia markkinaheikkoutta indikoi myös se, että päivätason MACD:lla tarkasteltuna seuraamistani 18 markkinasta/indeksistä MACD on negatiivinen kaikilla muilla paitsi Nasdaq:lla ja Russel2000:lla.