torstai 22. huhtikuuta 2010

USA sentimentti 21.4.2010

Vihdoinkin pientä heikkoutta

Pitkällisten odotusten jälkeen USA taipui globaaliin heikkouteen. Päivä oli epätasainen ja indeksit closasivat osittain +-0. SP500 closasi (-0,1%) 1205,93 tasolle, mutta futuurit painuivat vielä virallisen ajan jälkeen (kesäkuun SP500 mini -0,5%).

Edelleen yritetään saada kiinni korkeaa betaa eli riskillä vähän isompaa tuottoa. Nasdaq sekä Russell2000 päättyivät hieman korkeammalle kuin blue-chipit eli isot yhtiöt.

Päivästä ei jäänyt mitään erityistä mieleen, paitsi put-call-suhteen nousu. Pitkästä aikaa intra-datassa nähtiin put-call-suhteen yli 1 lukemia. Tämä tapahtui heti avauksesta.

30min kuvaajassa ei vielä kannata riemuita isojen "romahdusten" perään ennenkuin mennään 1175 alle. Väsymisen merkit ovat kuitenkin selvästi nähtävissä koska uusia huippuja ei olla vielä onnistuttu tekemään.














Tällä hetkellä sekä osakkeiden että indeksin put-call-suhteen ovat korkealla tasolla eli "viisaalla" rahalla on laskuodotuksia.












Vaikka tänään oli laskupäivä, niin pitkästä aikaa Money Flow-tilastoista ei löytynyt mitään merkintöjän isommista sijoituksista esim. SP500 indeksirahastoihin. Aikaisemmissa dipeissä on nähty selvä merkki siitä, että laskusta on ostettu lisää mutta nyt ensimmäistä kertaa tilanne vaikuttaa kääntyneen. Myöskään mitään merkittävästi isompia volyymipiikkejä ei tämän päivän dipeissä nähty. Eli selvää varovaisuutta ilmassa.