keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

USA sentimentti 14.4.2010

Nousu jatkukoon.

USA:n indeksit closasivat vihreälle rahoitussektorin ja teknologian vetämänä, kuten eilen aavistelinkin. Small capit ja teknologia nousivat taas todella isosti eli betaa jahdataan edelleen. Myös eiliset sentimentti-indikaattori nousivat. Insider sentiment vs. defensive sector nousi erittäin rajusti eli sisäpiirin sentimentti koheni suhteessa defensiivisen sektorin sentimenttiin, joten odotukset nousun jatkumiselle ovat hyvät.

SP500 pysyi nousutrendissä.














Muuten sama tarina kuin eilen. Put-call suhde closasi alle 0,81 ja tämä on indikoinut useimmiten nousua seuraavalle päivälle.










Osakkeiden osalta put-call -suhde laski kaikkien aikojen alhaisimmalle tasolle eli tämähän vain vahvistaa sen, että vallitsevan osavuosikatsauksen aikaan uutisista ei lähdetä myymään eikä suojauksista tarvitse maksaa turhaan. Tästä kirjoitinkin pari päivää sitten 12.4. Tämä voi olla jonkinlainen nousun huipun merkki, mutta nousu todennäköisesti jatkuu vielä jonkin aikaa.












15.4. on USA:ssa myös veropäivä, jolloin 80-luvulta lähtien löytyy ainoastaan 4 negatiivista päivää eli hyvinkin todennäköinen nousupäivä huomenna. Nysen 52-viikon huippujen määrä nousi korkeimpaan arvoona 587 kpl:seen eli tämä vahvistaa myös indeksin nousun ja nousun jatkumisen.