lauantai 10. huhtikuuta 2010

USAn sentimentti 9.4.2010

Perjantain nousu näytti hyvin vahvalta ja tasaiselta. SP500 jatkoi aiempaa nousutrendiään tekemällä uuden 52 viikon korkeimman tason. Odotukset ovat kovat ensi viikolle. Maanantaina nähdään pörssin sulkeutumisen jälkeen ensimmäinen iso tulosjulkistaja Alcoa, joka on maailman suurimpia alumiinin ja alumiinituotteiden valmistajia. Alcoahan teki vielä tappiollisen tuloksen viime kvartaalissa ja nyt mahdollisesti voitollinen tulos antaisi ison nousuboostin ensi viikon osakekursseihin.

Nousuputkessa pysyttiin edelleen. 8.4. notkahdus oli ostopaikka dipistä, kuten aikaisemmin havaittiin.














Sykliset sektorit johtavat nousua, eli "oikealta" nousulta näyttää tässä talouden suhdannevaiheessa. Skeptikkoja löytyy, mutta tässä vaiheessa ei kannata taistella tuulimyllyjä vastaan.






Nyse Tick pysyi korkealla eli ostosentimentti on hyvä. Sijoittajat olivat taas valmiita ostamaan korkeampaan hintaan.












Put-call-ratio pysyi alhaisena eli laskulta suojaamiseen ei löytynyt innostusta. Puolen päivän aikaan karhut yrittivät nousta, mutta luovuttivat loppupäivään mennessä. Eo suhden closasi myös sen verran alhaiselle tasolle, että tämä ennakoi 75% nousumahdollisuutta maanantaille.














No, maanantaithan (viikon ensimmäinen päivä, myös tiistai jos maanantaina pyhä) ovat muutenkin olleet 80% nousupäiviä. Eli maanantain nousu ei varmaan tulisi yllätyksenä ja yksinkertaisemminkin asian voisi "ennustaa".