keskiviikko 14. huhtikuuta 2010

Dax sentimentti ja trendi 13.4.2010

Daxissa on nähty pientä rauhoittumista, mutta edelleen en ole saanut vahvistusta trendi-indikaattorista että long-positioita kannattaisi kääntää short-puolelle.

Eli oheisessa kuviossa oskillaattori ei ole vielä leikannut liukuvaa keskiarvoaan. Tällä mittarilla mitattuna yhtä korkea bullish-tila oli 2006 lokakuussa ja vaikka indikaaattori kääntyi heikkouden puolelle niin nousu jatkui.












Laajempi laskurintama ei vielä ole saanut kannatusta Dax-leirissä. Eli odottaisin, että mahdollista laskua edeltäisi laajempi myyntiaalto. Kuvion punaisella rintamalla pitäisi nähdä sellaisia laskupäiviä jolloin Daxissa ainakin 27-30 osaketta näkevät parina päivänä punaista.













TRINin sentimentti on myös edelleen pysynyt keskimäärin positiivisena 0-tason yläpuolella ja ei vielä anna isommalle laskulle pelkoa.












Tällä hetkellä Dax alisuoriutuu SP500 indeksiin verrattuna, mikä rakentaa tuleville päiville/viikoille painetta joko isompaan nousuun tai odotettua pienempään kurssilaskuun. Euroopassa ihmetellään ja Jenkeissä ei vielä haluta taipua laskuun. Tilastollisesti viikko 15 onkin ollut vähän tällainen "jäähdyttelyviikko" ja vasta viikolla 16 on nähty tilastollisesti eniten nousuja vuoden muihin viikkoihin verrattuna.